Hur anvÀnder man dragremmar?

Nordic Training Gear 7 min lÀsning

Har du nÄgonsin lagt mÀrke till den lilla dansrörelsen och korta paus som folk gör nÀr de ska lyfta tungt? NÀsta gÄng du Àr pÄ gymmet eller tittar pÄ en strongmantÀvling kommer du att mÀrka de dinglande banden runt personens handled.

NÀr de tar tag i skivstÄngen kommer de först att justera och böja dragremmarna runt skivstÄngen och sÀkra deras grepp. Plötsligt lyfter de den massiva vikten utan problem. SÄ, vad exakt gör dessa dragremmar för dig och varför ska du bry dig om dem?

Rekommenderad produktkategori:

Vad Àr dragremmar?

Dragremmar Àr fantastiska redskap för dig som vill lyfta tungt pÄ gymmet eller under styrketrÀning. De Àr tillverkade av starka och hÄllbara material som bomull, nylon eller lÀder och har en mÀngd olika anvÀndningsomrÄden. Genom att anvÀnda dragremmar kan du lyfta mer vikt och fÄ bÀttre greppkontroll, vilket gör att du kan utföra övningarna pÄ ett sÀkrare sÀtt och med högre effektivitet.

NÀr du anvÀnder dragremmar, som vÄra universella dragremmar i nylon eller bomull, kommer du att upptÀcka en mÀngd fördelar. De ger dig extra stöd och skydd för dina underarmar, vilket minskar risken för skador och överbelastning. De hjÀlper ocksÄ till att isolera musklerna som du vill trÀna och lÄter dig fokusera mer pÄ utförandet av övningen utan att oroa dig för att tappa stÄngen eller hanteln.

VÄra dragremmar Àr utformade för att passa alla typer av styrketrÀning, oavsett om du Àr nybörjare eller en erfaren atlet. De Àr lÀmpliga för mÄnga olika övningar, sÄsom marklyft, stÄngrodd, latsdrag, shrugs och mycket mer. Genom att anvÀnda vÄra dragremmar kan du ta din trÀning till nÀsta nivÄ och nÄ nya höjder av prestation och styrka.

Lifting Straps

Finns det olika typer av dragremmar?

NÀr du vÀljer vilken typ av dragremmar du ska anvÀnda Àr det viktigt att förstÄ vilka alternativ som finns tillgÀngliga. Det finns olika typer av dragremmar pÄ marknaden, sÄsom Lifiting Straps, Figure 8 Lifting Straps och Lifting Grips. Varje typ av dragrem har sin egen funktion och fördelar.

Lifiting Straps Àr den vanligaste typen av dragremmar och anvÀnds för att öka greppstyrkan och minska belastningen pÄ fingrarna och underarmarna under tunga lyft. Figure 8 Lifting Straps Àr designade för att ge ett mer sÀkert grepp genom att forma en 8-form runt handen och skivstÄngen. Lifting Grips Àr en kombination av handskar och dragremmar som ger ett extra lager av skydd och stöd.

Att vÀlja rÀtt typ av dragremmar kan hjÀlpa dig att förbÀttra din lyftteknik och minska risken för skador. TÀnk pÄ vilken typ av lyft du gör och vilken typ av stöd du behöver innan du vÀljer vilken typ av dragremmar som passar dig bÀst.

Hur skiljer sig dragremmar frÄn handledslindor?

NĂ€r du letar efter rĂ€tt par dragremmar kan du stöta pĂ„ handledslindor. Även om de kan se likadana ut, tjĂ€nar de ett helt annat syfte.

Handledslindor Àr designade för att skydda dina handleder genom att minska trycket och belastningen pÄ dem, medan dragremmar Àr utformade för att förbÀttra greppstyrkan vid tunga lyft. Dragremmar Àr tunnare och tillverkade av material som bomull eller nylon medan handledslindor Àr tjockare och bredare samt Àr tillverkade av andra material.

SÄ medan dragremmar hjÀlper dig att hÄlla fast i skivstÄngen för att öka dina lyft, ger handledslindor extra stabilitet och stöd till handlederna för att förhindra skador och frÀmja prestation under pressövningar.

Varför ska jag anvÀnda dragremmar?

Att anvÀnda dragremmar vid styrketrÀning kan vara ett fantastiskt verktyg för att hjÀlpa dig att nÄ dina trÀningsmÄl och förbÀttra dina resultat. En av de frÀmsta fördelarna med dragremmar Àr att de kan hjÀlpa dig att trötta ut specifika muskler utan att tappa greppet. Genom att minska belastningen pÄ dina underarmar och hÀnder kan du fokusera mer pÄ musklerna som du vill trÀna, till exempel rygg.

Det Àr inte ovanligt att uppleva att greppet slÀpper under tunga lyft, vilket kan begrÀnsa dina trÀningsresultat och orsaka skador. Genom att anvÀnda dragremmar kan du undvika detta problem och fortsÀtta att utveckla dina muskler och styrka.

SÄ om du vill maximera dina trÀningsresultat och trÀna specifika muskler utan att tappa greppet, anvÀnd dragremmar.

Vid vilka övningar kan man anvÀnda dragremmar?

För att fÄ en stark och vÀlutvecklad rygg Àr det viktigt att fokusera pÄ övningar som trÀnar bÄde de stora ryggmusklerna samt trapeziusmusklerna. Marklyft Àr en av de mest effektiva övningarna för att trÀna ryggen och benen samtidigt. Men för mÄnga kan greppet vara ett begrÀnsande faktor i att lyfta tungt och pressa kroppen till grÀnsen. Genom att anvÀnda dragremmar under marklyft kan du ta bort detta begrÀnsande faktor och istÀllet fokusera pÄ att lyfta sÄ tungt du kan, vilket gör att du kan utmana musklerna pÄ ett mer intensivt sÀtt.

Shrugs Àr en annan övning som kan dra nytta av anvÀndningen av dragremmar. Denna övning trÀnar frÀmst trapeziusmusklerna och utförs genom att höja axlarna mot öronen samtidigt som du hÄller vikter i hÀnderna. Genom att anvÀnda dragremmar under shrugs kan du öka belastningen och maximera effekten av övningen utan att tappa greppet.

Hantel- eller skivstÄngsrodd Àr ocksÄ en effektiv övning för att trÀna ryggmusklerna, sÀrskilt den övre delen av ryggen. Genom att anvÀnda dragremmar under roddövningar kan du öka belastningen pÄ musklerna och fokusera pÄ att utföra övningen pÄ rÀtt sÀtt, istÀllet för att oroa dig för att tappa greppet.

Kronlyft Àr en annan övning som kan dra nytta av dragremmar. Denna övning trÀnar baksida ben och gluteusmusklerna samtidigt som den ökar styrkan i nedre delen av ryggen. Genom att anvÀnda dragremmar under kronlyft kan du minska belastningen pÄ underarmarna och greppstyrkan, vilket hjÀlper dig att fokusera pÄ att lyfta tyngre vikter och pressa dig sjÀlv hÄrdare.

Sammanfattningsvis kan anvÀndningen av dragremmar vara ett vÀrdefullt verktyg för att öka styrka och muskelmassa i övre delen av ryggen, trapezius och baksida ben. Genom att anvÀnda dragremmar kan du ta bort begrÀnsande faktorer i form av greppstyrka och istÀllet fokusera pÄ att pressa dina muskler till grÀnsen. Det Àr dock viktigt att anvÀnda dragremmar pÄ rÀtt sÀtt och endast under tunga repetitioner för att undvika beroende och försÀmrad greppstyrka pÄ sikt.

Hur man förbereder dragremmar

Det Àr inte svÄrt att förbereda sina dragremmar, vi har gjort en snabb video nedan som visar hur du enkelt förbereder dina dragremmar. För att sammanfatta videon har vi gjort en punktlista nedan.
För att ta pÄ dig dina dragremmar och anvÀnda dem vill du:
  1. Skjut ena Ànden av den lÄnga remmen genom ögleöppningen som om du gör en cirkel.
  2. Öppna hĂ€nderna med handflatorna uppĂ„t och skjut öglan över och pĂ„ handleden
  3. Se till att Ànden av varje rem Àr riktad i tummens riktning


Hur man anvÀnder dragremmar

Dragremmar Àr ett anvÀndbart trÀningsverktyg som kan hjÀlpa dig att öka styrkan och muskelmassan i vissa övningar. Men för att fÄ ut det mesta av dina dragremmar Àr det viktigt att du sÀtter fast dem pÄ rÀtt sÀtt runt skivstÄngen och anvÀnder dem pÄ rÀtt sÀtt. Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur man sÀtter fast dragremmar runt en skivstÄng och anvÀnder dem pÄ ett effektivt sÀtt:
  1. Placera dragremmarna runt handlederna: Först och frÀmst behöver du placera dragremmarna runt dina handleder. Se till att remmarna Àr strÀckta och sÀkert fastsatta runt handlederna. LÀmna en del av remmen hÀngande ner frÄn handlederna.
  2. Placera ena Ànden av remmen pÄ skivstÄngen: Ta tag i ena Ànden av remmen och placera den över skivstÄngen. Se till att remmen Àr placerad rÀtt pÄ skivstÄngen sÄ att den inte glider Ät nÄgot hÄll nÀr du börjar lyfta.
  3. Vik överflödigt material runt skivstÄngen: Nu Àr det dags att vika överflödigt material runt skivstÄngen. Rulla remmen runt skivstÄngen medan du viker överflödigt material pÄ remmen runt stÄngen i en vridande rörelse. FortsÀtt rulla tills överflödigt material pÄ remmen Àr utnyttjat och dragremmen sitter tÀtt runt skivstÄngen.
  4. Dra Ät dragremmen: NÀr du har vikt överflödigt material runt skivstÄngen, Àr det dags att dra Ät remmen sÄ att den sitter tÀtt pÄ skivstÄngen. Ta tag i den del av remmen som hÀnger ner och rulla den runt handen för att skapa ett fast grepp. Dra Ät remmen genom att dra upp handen och skivstÄngen samtidigt tills dragremmen sitter tÀtt pÄ skivstÄngen och dina handleder.
  5. Gör likadant med andra handen.
  6. AnvÀnd dragremmarna pÄ rÀtt sÀtt: NÀr du har satt fast dragremmarna pÄ rÀtt sÀtt Àr det dags att anvÀnda dem pÄ rÀtt sÀtt. Dra upp skivstÄngen som vanligt, men nu kan du lÄta dragremmarna ta en del av tyngden istÀllet för att bara anvÀnda greppet i dina hÀnder. Dragremmarna kommer att hjÀlpa dig att hÄlla i stÄngen pÄ ett effektivt sÀtt, vilket gör att du kan koncentrera dig pÄ att trÀna de muskler du vill fokusera pÄ.

Saker att komma ihÄg nÀr du anvÀnder dragremmar

NÀr du anvÀnder dragremmar Àr det viktigt att komma ihÄg nÄgra saker för att fÄ ut det mesta av dem:

För det första, se till att du fÀster dragremmarna pÄ rÀtt sÀtt och lindar dem hÄrt runt skivstÄngen för att hÄlla handleden och handen tÀtt mot skivstÄngen. Att linda dragremmarna för löst kan faktiskt skada din hand/handled och ge sÀmre stöd och grepp.

För det andra, ge det lite tid och anvÀndning för att mÀrka fördelarna med att anvÀnda dragremmar. Du kommer kanske att mÀrka mindre stress pÄ dina hÀnder, handleder, underarmar och biceps nÀr du anvÀnder dem.

För det tredje, tÀnk pÄ att dragremmar inte Àr en ersÀttning för att trÀna din greppstyrka. AnvÀnd dem som ett verktyg för att hjÀlpa dig att lyfta tyngre vikter och bygga muskler, men fortsÀtt ocksÄ att arbeta med din greppstyrka genom att utföra övningar som stÀrker dina hÀnder och handleder.

Sammanfattning av dragremmar

Att anvÀnda dragremmar kan ha mÄnga fördelar för dig under din trÀning. De Àr tillverkade för att hjÀlpa dig med tunga lyft och ge dig bÀttre greppkontroll vid övningar som marklyft, stÄngrodd, latsdrag och shrugs. Genom att anvÀnda dragremmar kan du minska stressen pÄ hÀnder, underarmar och biceps, vilket gör det möjligt att fokusera mer pÄ de muskler du vill trÀna.

Men det Àr viktigt att anvÀnda dragremmar med mÄtta och inte enbart lita pÄ dem för alla dina tunga lyft. De Àr ett verktyg för att hjÀlpa dig, men du bör fortfarande fokusera pÄ att bygga upp din greppstyrka och trÀna utan dragremmar ocksÄ.

Vi pÄ Nordic Training Gear tillverkar högkvalitativa dragremmar i bÄde bomull med neoprenvaddering för att undvika obehag och i nylon för ett nÀrmare grepp. VÄra dragremmar Àr designade för anvÀndning inom styrkelyft, strongman, bodybuilding, crossfit och tyngdlyftning, och vi erbjuder ett brett utbud för att passa alla dina trÀningsbehov. Du hittar alla vÄra kvalitets dragremmar hÀr.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & DelÀgare

Max Andrén Àr skribent och delÀgare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymtrÀning och trÀningstillbehörOcksÄ i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer
Varför har man bÀlte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bÀlte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Standardℱ
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
T-Shirt
Storlek
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Famous Pre / Intra Blend, 900 g
Smak