Varför ska man anvÀnda lindor?

Nordic Training Gear 3 min lÀsning

Vi tillverkar och tillhandahÄller olika typer av lindor Àven kallat wraps, för dina tyngsta press-dagar eller ben-dagar, oavsett om du utövar styrkelyft, bodybuilding, strongman, CrossFit eller bara gillar att lyfta vikter, ger vÄra lindor dig en otrolig stabilitet.

NÀr du trÀnar, har du sÀkert sett mÀnniskor pÄ gymmet anvÀnda sig av olika typer av lindor t.ex. runt handlederna, dessa kallas ofta wrist wraps eller runt knÀna och dessa kallas ofta knee wraps. Detta Àr för att ge stabilitet och stöd.

Vi erbjuder förstklassiga lindor i olika flexibilitet och lÀngder, för att just du ska hitta ett par som passar dig.

LÀnk till alla vÄra wrist wraps och knee wraps.

Vad Àr wrist wraps?

Wrist wraps Àr ett trÀningstillbehör som anvÀnds för att ge extra stöd och stabilitet till handledslederna under tunga lyft. De Àr sÀrskilt anvÀndbara vid pressövningar sÄsom bÀnkpress och axelpress, dÀr handlederna kan utsÀttas för hög belastning. Genom att anvÀnda wrist wraps kan man minska risken för skador och överbelastning i handlederna och dÀrigenom förbÀttra sin trÀningsprestation.

VÄra wrist wraps Àr tillverkade av slitstarkt bomullsmaterial och elastiskt material för att ge bra stöd. De finns tillgÀngliga i tvÄ olika flexibiliteter och tre olika lÀngder för att passa olika trÀningsbehov och handledsstorlekar. Varje wrist wrap har en rejÀl tumögla i ena Ànden och ett kardborreband i andra Ànden, vilket gör det enkelt att justera passformen och sÀkerstÀlla att lindan sitter pÄ plats.

Varför ska man investera i wrist wraps?

Att investera i ett par wrist wraps kan ha flera fördelar för din trÀning. Wrist wraps kan ge extra stabilitet och stöd Ät handlederna under tunga lyft, vilket kan minska risken för skador och överbelastning. Genom att anvÀnda wrist wraps kan man ocksÄ förbÀttra sin teknik och prestation vid pressövningar, eftersom man kan fokusera mer pÄ sjÀlva lyftet utan att oroa sig för att handlederna ska ge vika.

VÄra wrist wraps Àr sÀrskilt utformade för att ge ökad sÀkerhet, stabilisering och komfort under trÀningen. De Àr tillverkade av slitstarka material och finns i olika lÀngder och flexibiliteter för att passa olika behov och preferenser. Genom att vÀlja rÀtt lÀngd och flexibilitet kan man hitta ett par wrist wraps som ger optimalt stöd och komfort för ens specifika trÀningsbehov.

Om du inte har anvÀnt dig av wrist wraps tidigare rekommenderar vi att du börjar med ett par som Àr 40 eller 60 cm lÄnga och i flexibiliteten stiff. Dessa Àr lÀmpliga för de flesta lyft och ger tillrÀckligt med stöd för att hÄlla handlederna pÄ plats. NÀr du vÀl har vant dig vid att anvÀnda wrist wraps kan du sedan övervÀga att testa ett par lÀngre eller ett par med mindre flexibilitet för att hitta det perfekta paret för din trÀning.

Wrist Wraps

Vad Àr knee wraps?

Knee wraps Àr lindor som Àr designade för att ge stöd och stabilitet till knÀlederna. De Àr gjorda av liknande elastiskt material som anvÀnds i wrist wraps men Àr mycket lÀngre, 2.5 m eller 3 m.

Knee wraps anvÀnds frÀmst av styrkelyftare, men kan ocksÄ anvÀndas av personer som utövar tunga knÀböj eller andra övningar som utsÀtter knÀlederna för hög belastning. De ger extra stöd och stabilitet genom att de lindas runt knÀt och dÀrmed skapar kompression. Detta ökar kraften som kan genereras genom knÀleden och minskar risken för skador pÄ knÀt under tunga lyft.

För att fÄ ut det mesta av knee wraps Àr det viktigt att anvÀnda rÀtt teknik och linda dem pÄ rÀtt sÀtt. Genom att anvÀnda knee wraps pÄ rÀtt sÀtt kan man undvika skador och maximera fördelarna. Det Àr ocksÄ viktigt att anvÀnda knee wraps med mÄtta och inte linda dem för hÄrt eller anvÀnda dem under lÀngre perioder Àn nödvÀndigt. PÄ detta sÀtt kan man förhindra svaghet i de muskler och senor som stöder knÀleden, vilket leder till starkare knÀn och minskad risk för skador pÄ lÄng sikt.

Varför ska man investera i knee wraps?

Att investera i knee wraps kan vara en klok investering för personer som trÀnar med tunga vikter och vill minska risken för knÀskador och öka prestationen. Knee wraps ger extra stabilitet till knÀleden genom att skapa en fjÀderliknande effekt, vilket ökar den maximala vikten som kan lyftas och minskar risken för skador.

NÀr man vÀljer knee wraps Àr det viktigt att övervÀga lÀngden och flexibiliteten pÄ lindorna. För nybörjare rekommenderas vanligtvis en lÀngd pÄ 2,5 meter och flexibiliteten stiff. Men det finns olika varianter av knee wraps, sÄ det Àr viktigt att vÀlja en som passar just dig.

Oavsett om man trÀnar styrkelyft, CrossFit, bodybuilding eller andra typer av styrketrÀning, kan knee wraps ge ett extra stöd och öka prestationen. Om man Àr osÀker pÄ vilka knee wraps som Àr rÀtt för dina behov, kontakta oss sÄ hjÀlper vi dig.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & DelÀgare

Max Andrén Àr skribent och delÀgare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymtrÀning och trÀningstillbehörOcksÄ i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer
Varför har man bÀlte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bÀlte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
T-Shirt
Storlek