NÀr ska man anvÀnda knÀskydd?

Nordic Training Gear 3 min lÀsning

En av de kroppsdelar som utsÀtts för högst belastning, flest stötar och störst tryck, Àr knÀna! En av de vanligaste skadorna som uppstÄr vid trÀning & idrott Àr, av just den anledningen, knÀskador. Ofta uppstÄr denna typ av skador pÄ grund av felbelastning, överanstrÀngning, svaghet och/eller inflammation i muskulaturen.

KnÀt Àr en central och mycket kÀnslig led som lÀtt kan skadas, oavsett hur fysiskt aktiv du Àr. Rör du dig ytterst lite kan dina knÀn behöva stöd av den anledningen och om du Àr vÀldigt fysiskt aktiv kan knÀna överbelastas och behöver dÀrför stöd.

Det Àr viktigt att vara uppmÀrksam pÄ om du börjar fÄ kÀnningar i knÀna. DÄ kan det vara dags att, i förebyggande syfte, börja anvÀnda knÀskydd. Med hjÀlp av dessa fÄr du stabilitet och stöd i dina knÀleder och kan minska risken för skador. Ett bekvÀmt knÀskydd med kompression kan du anvÀnda för stöd sÄvÀl i vardagen som under trÀningen.

Rekommenderad produktkategori:

KnÀskydd vid trÀning

Ett knÀskydd kan anvÀndas av flera olika anledningar och vid flera olika tillfÀllen. Ett skydd som Àr stabiliserande men Àven har en bekvÀm kompression kan alltsÄ anvÀndas som stöd bÄde i vardagen och vid tung trÀning. Du kan anvÀnda de i förebyggande syfte, under rehabilitering och/eller under tyngre lyft.

Det ett knÀskydd gör Àr att fixera och stabilisera knÀt i rÀtt riktning och lÀge. De ger stöd, kompression och vÀrme, nÄgot som kan minska risken för skador. De kan med fördel anvÀndas vid trÀning dÀr skaderisken Àr extra hög och dÀr extra stabilitet kan behövas. Exempel pÄ sÄdan typ av trÀning Àr tyngdlyftning, styrkelyft och strongman. Detta Àr tre olika trÀningsformer som alla har en stor pÄfrestning pÄ kroppen och dÀrmed Àven en hög skaderisk. HÀr utsÀtts knÀlederna för extremt hög belastning och musklerna kring knÀna behöver hÄllas sÄvÀl varma som mjuka under hela passet, för att minimera risken för skador. Det Àr hÀr knÀskydden kommer in i bilden! Ett enkelt sÀtt att öka prestationsförmÄgan och minska skaderisken.

NÀr du ska anvÀnda knÀskydd i samband med trÀning, oavsett om det Àr strongman eller ett klassiskt benpass, sÄ bör du ta pÄ dig dem redan innan uppvÀrmningen. Detta för att fÄ maximal effekt av vÀrme och cirkulation redan frÄn början av trÀningspasset. PÄ sÄ sÀtt ökar du din prestationsförmÄga maximalt! Det bidrar Àven till att du minskar risken för förslitning och överbelastning av dina knÀn under passet, nÄgot som Àr avgörande för dig som vill ha friska knÀn och kunna göra knÀböj livet ut!

KnÀskydd

Fördelar med att anvÀnda knÀskydd

Som du hör Àr fördelarna med att anvÀnda knÀskydd mÄnga! Under trÀning kan de som sagt bidra till att öka din prestationsförmÄga och blodcirkulation, förebygga skador & minska risk för överbelastning. Vad gÀller dess pÄverkan pÄ din prestationsförmÄga under trÀningspasset kan de genom att ge stöd, kompression och vÀrme förbereda dina leder för vad som komma skall. Det gÄr alltsÄ Àven snabbare att vÀrma upp inför trÀningen nÀr du anvÀnder knÀskydd!

Inte nog med att de kan öka din prestationsförmÄga, sÄ kan de Àven förebygga skador samt lindra smÀrta och av den anledningen anvÀndas sÄvÀl i förebyggande syfte som under skaderehabilitering. Detta kan sÄvÀl minska smÀrtan som pÄskynda rehabiliteringsprocessen.

Vid anvÀndning av skydden blir det ocksÄ lÀttare för dig att utföra olika rörelser, pÄ ett korrekt sÀtt. Detta gÀller bÄde vid balans-, koordination- och muskelaktivitet. De kan till exempel hjÀlpa dig att hoppa högre, springa fortare eller lyfta tyngre. BestÀll vÄra knÀskydd hÀr.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & DelÀgare

Max Andrén Àr skribent och delÀgare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymtrÀning och trÀningstillbehörOcksÄ i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer
Varför har man bÀlte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bÀlte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Standardℱ
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
T-Shirt
Storlek
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Famous Pre / Intra Blend, 900 g
Smak