Öka prestandan i bĂ€nkpress - anvĂ€nd armbĂ„gsskydd

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

En av basövningarna inom gymtrÀning Àr bÀnkpress, en övning som huvudsakligen trÀnar bröstmuskulaturen men Àven Àr bra för hela överkroppen. Att bÀnkpress blivit en av de mest populÀra övningarna nÀr det kommer till att trÀna bröstet Àr inte förvÄnande dÄ det Àr en oerhört effektiv övning för att bygga sÄvÀl muskelmassa som styrka. För att fÄ ut maximalt av övningen och möjliggöra för ökning av vikter finns det vissa saker du bör tÀnka pÄ...
De mest avgörande delarna för din bĂ€nkpressförmĂ„ga Ă€r teknik, effektivitet och muskelmassa. Tekniken avser utförandet som du medvetet eller omedvetet gör. Exempelvis vilken position du intar och hur du genomför rörelsen. Effektivitet avser din neuromuskulĂ€ra eller motoriska förmĂ„ga. En av de viktigaste sakerna du kan effektivisera med hjĂ€lp av trĂ€ning Ă€r koordinationen mellan agonist och antagonist i rörelsen. Även hur effektivt du kan aktivera muskelceller överhuvudtaget. Muskelmassa Ă€r mĂ€ngden och storleken av muskelceller i de arbetande musklerna.

ArmbÄgsskydd vid bÀnkpress

ArmbĂ„gsskydd Ă€r skydd för armbĂ„gen som Ă€r speciellt framtagna för att förebygga och behandla problem som exempelvis smĂ€rta, svullnad och inflammationer i armbĂ„gsleden. De kan anvĂ€ndas bĂ„de till vardags och vid trĂ€ning, med fördel vid pressövningar sĂ„ som bĂ€nkpress dĂ€r armbĂ„garna har en vĂ€sentlig roll. Med hjĂ€lp av de kan du extra hjĂ€lp att hĂ„lla skivstĂ„ngen korrekt, samtidigt som ger dig extra stöd och sjĂ€lvförtroende. Oavsett om Ă€r nybörjare pĂ„ gymmet eller en mer rutinerad atlet, sĂ„ kan du ha anvĂ€ndning av armbĂ„gsskydd. Är du en av de mer rutinerade kan de vara en bra idĂ© att anvĂ€nda dig av de nĂ€r du trĂ€nar med maxvikt eller för att bryta nya, större barriĂ€rer. BĂ€nkpress innebĂ€r stor pĂ„frestning för dina armar och inte minst armbĂ„gar, dĂ€rför kan armbĂ„gsskydd vara fördelaktigt.

ArmbÄgsskydd

Varför ska man anvÀnda armbÄgsskydd vid bÀnkpress?

Vid tung bÀnkpress kan senskador, tendinopati, uppstÄ. Dessa skador kÀnnetecknas av vÀrk i baksidan av armbÄgen och smÀrtan lindras oftast under passets gÄng, men blir vanligtvis vÀrre efterÄt. Tricepsmuskeln har som uppgift att strÀcka ut armbÄgsleden, och senskador uppstÄr ofta nÀr senan överbelastas samt om utförandet Àr dÄligt eller inkorrekt. Det kan dÀrför vara positivt att anvÀnda sig av armbÄgsskydd under bÀnkpress för att minimera risken att senan överbelastas.

Hur fungerar armbÄgsskydd vid bÀnkpress?

ArmbÄgsskydd, eller armbÄgsvÀrmare, skapar kompression och vÀrme. Detta leder i sin tur till att blodcirkulationen ökar i armbÄgarna och i musklerna runt omkring. Vanligtvis anvÀnds de nÀr armbÄgarna utsÀtts för stress, tvÄ exempel pÄ sÄdana tillfÀllen Àr vid bÀnkpress och axelpress. Genom att med hjÀlp av armbÄgsskydd fÄ ökad kontroll och stabilitet under dessa pressövningar kan du prestera bÀttre, öka i vikter och Àven styrka. Detta dÄ skydden skapar stabilitet för musklerna och lederna genom stödet och vÀrmen de ger. Du kan alltsÄ med fördel anvÀnda armbÄgsskydden vid bÀnkpress och övrig trÀning för extra stabilitet, men Àven i förebyggande syfte för att förhindra skador. Du kan dessutom anvÀnda de en stund efter ditt trÀningspass för att lindra smÀrta och svullnad och pÄ sÄ sÀtt fÄ stöd i ÄterhÀmtningsprocessen. BestÀll vÄra högkvalitativa armbÄgsskydd hÀr.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & DelÀgare

Max Andrén Àr skribent och delÀgare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymtrÀning och trÀningstillbehörOcksÄ i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer
Varför har man bÀlte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bÀlte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
T-Shirt
Storlek