Öka prestandan i bänkpress - använd armbågsskydd

Nordic Training Gear 2 min läsning

En av basövningarna inom gymträning är bänkpress, en övning som huvudsakligen tränar bröstmuskulaturen men även är bra för hela överkroppen. Att bänkpress blivit en av de mest populära övningarna när det kommer till att träna bröstet är inte förvånande då det är en oerhört effektiv övning för att bygga såväl muskelmassa som styrka. För att få ut maximalt av övningen och möjliggöra för ökning av vikter finns det vissa saker du bör tänka på...
De mest avgörande delarna för din bänkpressförmåga är teknik, effektivitet och muskelmassa. Tekniken avser utförandet som du medvetet eller omedvetet gör. Exempelvis vilken position du intar och hur du genomför rörelsen. Effektivitet avser din neuromuskulära eller motoriska förmåga. En av de viktigaste sakerna du kan effektivisera med hjälp av träning är koordinationen mellan agonist och antagonist i rörelsen. Även hur effektivt du kan aktivera muskelceller överhuvudtaget. Muskelmassa är mängden och storleken av muskelceller i de arbetande musklerna.

Armbågsskydd vid bänkpress

Armbågsskydd är skydd för armbågen som är speciellt framtagna för att förebygga och behandla problem som exempelvis smärta, svullnad och inflammationer i armbågsleden. De kan användas både till vardags och vid träning, med fördel vid pressövningar så som bänkpress där armbågarna har en väsentlig roll. Med hjälp av de kan du extra hjälp att hålla skivstången korrekt, samtidigt som ger dig extra stöd och självförtroende. Oavsett om är nybörjare på gymmet eller en mer rutinerad atlet, så kan du ha användning av armbågsskydd. Är du en av de mer rutinerade kan de vara en bra idé att använda dig av de när du tränar med maxvikt eller för att bryta nya, större barriärer. Bänkpress innebär stor påfrestning för dina armar och inte minst armbågar, därför kan armbågsskydd vara fördelaktigt.

Armbågsskydd

Varför ska man använda armbågsskydd vid bänkpress?

Vid tung bänkpress kan senskador, tendinopati, uppstå. Dessa skador kännetecknas av värk i baksidan av armbågen och smärtan lindras oftast under passets gång, men blir vanligtvis värre efteråt. Tricepsmuskeln har som uppgift att sträcka ut armbågsleden, och senskador uppstår ofta när senan överbelastas samt om utförandet är dåligt eller inkorrekt. Det kan därför vara positivt att använda sig av armbågsskydd under bänkpress för att minimera risken att senan överbelastas.

Hur fungerar armbågsskydd vid bänkpress?

Armbågsskydd, eller armbågsvärmare, skapar kompression och värme. Detta leder i sin tur till att blodcirkulationen ökar i armbågarna och i musklerna runt omkring. Vanligtvis används de när armbågarna utsätts för stress, två exempel på sådana tillfällen är vid bänkpress och axelpress. Genom att med hjälp av armbågsskydd få ökad kontroll och stabilitet under dessa pressövningar kan du prestera bättre, öka i vikter och även styrka. Detta då skydden skapar stabilitet för musklerna och lederna genom stödet och värmen de ger. Du kan alltså med fördel använda armbågsskydden vid bänkpress och övrig träning för extra stabilitet, men även i förebyggande syfte för att förhindra skador. Du kan dessutom använda de en stund efter ditt träningspass för att lindra smärta och svullnad och på så sätt få stöd i återhämtningsprocessen. Beställ våra högkvalitativa armbågsskydd här.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Delägare

Max Andrén är skribent och delägare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymträning och träningstillbehör



Också i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bälte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
T-Shirt
Storlek