TrÀna med sandsÀckar i olika vikter

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

Att trÀna med sandsÀck kan vara ett roligt och utmanande sÀtt att avancera och variera din trÀning pÄ, samtidigt som du testar nÄgot nytt. Med dessa kan du trÀna bÄde uthÄllighet och styrka, eftersom de finns i flera olika vikter. Det kan vara svÄrt att veta hur du ska trÀna med en sandsÀck, men det Àr faktiskt lÀttare Àn vad man kan tro.

Vad Àr en sandsÀck?

En sandsÀck Àr precis vad det lÄter som; en sÀck med sand i! De anvÀnds som trÀningsredskap och kan dessutom anvÀndas i tÀvlingar. Att trÀna med denna typ av redskap kan vara ett bra komplement eller alternativ till trÀning med fasta vikter sÄ som hantlar, skivstÀnger och kettlebells. Ett enkelt sÀtt att variera din styrketrÀning pÄ. Inte nog med det, de gör Àven trÀningen bra mycket roligare!

Hur anvÀnder jag sandsÀckar för trÀning?

SÀckarna Àr tillverkade av det slitstarka materialet nylon och fungerar pÄ sÄ sÀtt att man fyller dem med sand. Detta innebÀr att du kan justera vikten sjÀlv genom att fylla pÄ eller ta ur sand ur sÀckarna. Du stÀnger de sedan med den högkvalitativa dragkedjan och förseglar Àven denna med dubbla kardborreband. SÄ risken att sand ska rinna ut frÄn sÀcken under trÀning Àr alltsÄ minimal!

SandsÀckar

TrÀna med sandsÀck

En sandsÀck avsedd för trÀning har mÄnga olika anvÀndningsomrÄden och kan anvÀndas vid genomförande av flera olika övningar. Till exempel kan du anvÀnda de nÀr du vill belasta ett visst rörelsemönster, till exempel nÀr du gör en knÀböj, gÄr upp och ner för en trappa eller liknande. Majoriteten av övningarna du vanligtvis genomför med en kettlebell, skulle du kunna göra med en sandsÀck. Skillnaden mellan de tvÄ redskapen Àr att sÀcken Àr lÀttare att springa med, Àr bekvÀmare att bÀra och dessutom möjlig att justera vikten pÄ. DÀrför kan trÀning med sandsÀck vara att föredra. TvÄ trÀningsformer dÀr de anvÀnds flitigt Àr crossfit och strongman! Det Àr Àven ett utmÀrkt redskap vid funktionell trÀning. Med hjÀlp av att trÀna med detta redskap kan du förbÀttra din styrka, balans och flexibilitet. Detta Àr en av anledningarna till trÀning med sandsÀck blivit sÄ populÀr bland olika typer av atleter.

Varför ska man trÀna med en sandsÀck?

Det som skiljer en sandsÀck frÄn exempelvis en kettlebell, skivstÄng eller hantel Àr den instabila trÀningsvikten som rör sig olika för varje rörelse du gör. Detta gör att den inter-och intramuskulÀra koordinationen, alltsÄ samspelet mellan enstaka muskelfibrer och hela muskelgrupper, fÄr arbeta. Detta leder i sin tur till att kroppen utmanas mer Àn om du hade anvÀnt en fast vikt, sÄ som en skivstÄng, kettlebell eller hantel till exempel. Du utmanar flera olika muskelgrupper och kan genomföra rörelser och rörelsemönster som du gör i vardagen. Det kanske inte Àr super ofta som du till vardags bÀr hantlar och skivstÀnger, men matkassar, lÄdor eller dina barn, ja det hÀnder ju betydligt oftare. DÀrmed blir en sandsÀck mycket naturligare att trÀna med. Genom att variera vikten, eller ha flera olika att vÀlja mellan, kan du variera din trÀning efter just dagens syfte och mÄl! Du hittar sandsÀckar i flera olika vikter hos oss hÀr.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & DelÀgare

Max Andrén Àr skribent och delÀgare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymtrÀning och trÀningstillbehörOcksÄ i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer
Varför har man bÀlte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bÀlte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
T-Shirt
Storlek