RÀtt teknik för sumomarklyft

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

Sumomarklyft, en kÀrnövning i styrkelyftsvÀrlden, Àr mer Àn bara en övning. Det Àr en teknikdriven konst som, nÀr den utförs rÀtt, kan transformerar din fysik och lyfta din trÀning till en ny nivÄ. Men, rÀtt teknik och förstÄelse av involverade muskler Àr kritiska faktorer för framgÄng och sÀkerhet. I detta inlÀgg kommer vi att fördjupa oss i sumomarklyft teknik, identifiera de muskler som engageras och hur vi pÄ NTGear, med vÄra tillförlitliga dragremmar, kan förbÀttra din prestation.

Dyk in i sumomarklyft teknik:

Sumomarklyft teknik Àr en perfekt balans av kraft, kontroll och precision. HÀr Àr en detaljerad genomgÄng:
 1. Startposition:
  • Bred fotposition: Det Ă€r viktigt att hitta en fotposition som kĂ€nns bekvĂ€m och som tillĂ„ter dig att behĂ„lla en neutral ryggrad genom hela rörelsen. Fotbredden kan variera mellan olika individer, men en bredare fotposition Ă€r typisk för sumomarklyft.
  • RĂ€tt grepp: Handgreppet kan variera, men ett mixat grepp (en hand supinerad och en hand pronerad) eller ett tumlĂ„s grepp kan hjĂ€lpa till att sĂ€kra stĂ„ngen ordentligt under lyftet.
  • SpĂ€nningsuppbyggnad: Det Ă€r viktigt att bygga upp ordentligt med spĂ€nning i kroppen innan du pĂ„börjar lyftet. SpĂ€nna ryggmusklerna, drag skulderbladen tillbaka och ner, samt spĂ€nn bukmusklerna.
  RÀtt teknik för sumomarklyft - Startposition
  Bildtext: Inför en spÀnd publik, förbereder Emil Johansson sig för att lyfta 322,5 kg i sumomarklyft under Nordic Champion 2022.
 2. SĂ€nkningen:
  • Höft- och knĂ€flexion: Det Ă€r viktigt att initiera rörelsen med bĂ„de höft- och knĂ€flexion för att behĂ„lla en neutral ryggrad. Fokusera pĂ„ att skicka höfterna bakĂ„t medan du sĂ€nker kroppen.
 3. Lyftet:
  • Explosiv lyft: Explodera uppĂ„t genom att trycka hela foten genom golvet och tĂ€nk pĂ„ att ”pressa knĂ€na mot vikterna” för att öppna upp höften och fĂ„ en bra start position. Viktigt att behĂ„lla tĂ„lamodet i botten och pressa knĂ€na mot vikterna innan stĂ„ngen kommer frĂ„n golvet.
  • Full höftextension: I toppositionen bör du strĂ€va efter full höftextension med en neutral ryggrad. Undvik överdriven svankning i nedre delen av ryggen.
  • LĂ„sning: Se till att lĂ„sa ut höfter och knĂ€n ordentligt i toppositionen och hĂ„ll stĂ„ngen nĂ€ra kroppen genom hela rörelsen.
  RÀtt teknik för sumomarklyft - Lyftet
  Bildtext: Under Nordic Champion 2022, slÄr Emil Johansson till med ett ögonbrynshöjande sumomarklyft pÄ 322,5 kg.

Sumomarklyft muskler: En total kroppssynergi

Sumomarklyft trÀnar en mÀngd muskler, inklusive gluteus, lÄr, rygg och kÀrna/core, som skapar en total kroppssynergi. FörstÄelse av dessa sumomarklyft muskler och hur de samverkar Àr avgörande för att behÀrska tekniken.

Individuell anpassning och expertishjÀlp

Alla kroppar Àr olika och det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Att söka expertishjÀlp kan ge personlig vÀgledning och sÀkerstÀlla att din sumomarklyft teknik Àr korrekt och sÀker.

Dragremmar frÄn NTGear

VÄra dragremmar Àr speciellt utformade för att erbjuda ett sÀkert och stabilt grepp, vilket minimerar belastningen pÄ hÀnder och underarmar och lÄter dig fokusera pÄ korrekt sumomarklyft teknik.

Avslutning pÄ rÀtt teknik för sumomarklyft

RÀtt teknik i sumomarklyft Àr inte bara en sÀkerhetsgaranti utan ocksÄ en biljett till överlÀgsen muskelutveckling och styrka. Med kvalitativa dragremmar frÄn oss kan du ta dina sumomarklyft till en helt ny nivÄ. Utforska, utvecklas och uppnÄ dina styrkelyftsmÄl med förtroende och expertis.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & DelÀgare

Max Andrén Àr skribent och delÀgare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymtrÀning och trÀningstillbehörOcksÄ i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer
Varför har man bÀlte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bÀlte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min lÀsning

LĂ€s Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du vÀlja
Eftersom du handlar för mer Àn kr, kan du vÀlja
T-Shirt
Storlek
9 Produkter kvar